En ik ben Dowan! Volgens mijn stamboom ben ook ik een Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Voluit heet ik Dowan Yoki from Dyonisus Home. Ik ben op 11 oktober 2010 geboren in kennel from Dyonisus Home te Limbricht, als 2e zoon van mama Jip en een Zweedse adonis genaamd Nemo.
Ik heb nog 2 stoere broertjes, Dutch en Djaro en 3 schattige zusjes Do, Tika, en Dena . Het was erg gezellig daar in Limbricht met mijn broertjes, zusjes, mama Jip, tante Fleur, opa Caspar en oma Lobke maar toch werd het tijd om de grote wereld te gaan verkennen. Op vrijdag 3 december heb ik, als eerste, mijn ouderlijk nest verlaten en ben met mijn aanstaande vrouwtje en mensenzusje naar een nieuw huis gegaan, mijn nieuwe thuis.

In dat huis woont al een grote tollervent en ik ben benieuwd of hij en ik wel vriendjes worden. Deze imposante macho-meneer is exact 6 jaar vóór mij in dit huis komen wonen. Ook hij heeft op een vrijdag 3 december zijn mama verlaten dus voor mijn gezin is 3 december nu zeker een hele speciale dag geworden. Het zal de eerste dagen erg wennen worden. Zo'n grote enge stoere kerel in de buurt...de enige kerel die ik tot nog toe gezien heb is mijn lieve opa Cas, die ook bij mijn mama in huis woont. Maar opa Cas is niet groot en stoer en al helemaal niet eng dus jullie kunnen je wel indenken dat ik het allemaal erg spannend vind. Gelukkig woont mijn mama heel dichtbij en kan ik haar bezoeken zo vaak als ik wil (moet wel mijn nieuwe vrouwtje even vragen of ze me kan brengen want zo ver mag ik nu nog niet lopen met mijn korte pootjes). Mijn zusje Do blijft bij mama wonen dus ook met haar zal ik nog regelmatig kunnen kletsen. Eigenlijk blijven al mijn broertjes en zusjes in de buurt wonen, behalve mijn broer Dutch, hij gaat bij onze papa in Zweden wonen.

Als ik een tijdje hier ben, zal ik vast nog wel wat meer over mezelf vertellen maar voorlopig heb ik het te druk met nieuwe indrukken opdoen en mijn grote broer vervelen. Ze willen dat ik zindelijk wordt (geen idee wat dat is maar het klinkt leuk) en ik moet gaan leren wandelen aan een riempje. Ik moet kennis gaan maken met andere hondjes en daarnaast moet ik ook nog naar school dus tijd om hier iets te schrijven heb ik voorlopig niet...maar dat komt wel.

Vlak voordat ik naar mijn nieuwe huis mocht, heb ik al een examen moeten afleggen. Er kwamen een vreemde meneer en mevrouw op bezoek en toen gebeurden er allemaal gekke dingen. Ik moest op mijn rug gaan liggen en er waren allemaal gekke geluiden, zelfs een eng beest...gelukkig was ie nep. Ze hadden er ook een nepworst neergelegd...die vond ik niet mooi dus die heb ik die meneer maar terug gegeven. Het schijnt dat mijn nieuwe vrouwtje hier heel blij mee is. Ik weet ook niet waarom maar daar kom ik vast nog wel achter. Volgens die meneer ben ik een super mensgericht reutje en prima apporteur. Ben wel wat snel afgeleid dus ze mogen hier creatief worden om mij voldoende afwisseling te geven in mijn training. Ik lijk een goede werker en prima gezinshond, ook met kinderen!

 

F TD 2 0 1

Ik met mijn grote broer Diego.

Naast mijn drukke werkzaamheden, houd ik me in mijn schaarse vrije tijd bezig met het schrijven van een autobiografie. Eén deel is al gepubliceerd en kun je hier teruglezen.

Zo af en toe begeef ik mij eens op de catwalk...oeps sorry, ik bedoel de dogwalk. De resultaten hiervan kun je hier vinden.

 

Dowan, 2011