FV Mika

Roepnaam:    Mika, Miekiepiekie, Mevrouw Polanski, Hey! ( maar die laatste alleen als het vrouwtje echt boos is)
     
Ras:    Bokser kruising
     
Geslacht:    Teef
     
Geboortedatum:  

Onbekend, maar ik ben waarschijnlijk al best een oude doos want sinds een jaartje heb ik overal grijs door mijn vacht.

Overleden: 4 augustus 2014

     
Kleur vacht:   Bruin met zwart en sinds een tijdje dus ook grijs.
     
Adres van je website/weblog:   www.hondenvorming.nl ( ik sta best vaak op de foto’s daar)
     
Wie zijn je beste vriendjes:   Joep, mijn stippenvriend. Tot een paar maanden terug had ik ook een vriendinnetje genaamd Sophietje, maar zij is helaas gestorven. Overigens, Dowan...ik zie jou ook wel eens naar me lonken hoor!
     
Wat is je grootste hobby:   Konijnen opjagen! Da’s zelfs geen hobby , maar een passie! Op het lesveld van mijn vrouwtje de trucjes laten zien die ze me heeft geleerd.
     
Waar heb je een hekel aan:   Dat Flappie , de cattledog, steeds achter me aanjaagt. Onweer vind ik ook niet bepaald leuk...
     
Favoriete eten:   Ik krijg sinds een tijd vlees te eten en dat vind ik wel erggg lekker! Mijn favoriet? Zalm!
     
Het meest bijzondere moment dat je met je baasjes hebt gehad:  

Toen ik mijn angsten voor het eerst durfde los te laten en er op durfde te vertrouwen dat ik bij hen wél kon blijven wonen.

     
Het meest gênante wat je baasjes met jou hebben meegemaakt:   Nou ja...genant...Ik voel een onbedwingbare behoefte om heel hard mee te huilen als de ambulance voorbij komt rijden. Dan kan ik gewoonweg niet verder lopen, ga zitten, hef mijn koppie naar de hemel en begin keihard te loeien ( dát komt jou vast bekend voor Dowan, dat loeien bedoel ik...)
     
Als je nog meer wilt vertellen dan kun je dat hier doen:  

Ik kwam uit Polen en ben daar bevrijd uit een asiel. Graatmager was ik en het was duidelijk dat ik puppies had gehad en mijn bevrijders wisten te vertellen dat die puppies toor de asieleigenaar tegen de muur werden gegooid om er van af te zijn. Dat zijn geen leuke dingen om te vertellen, maar wel belangrijke! Toen ik in Nederland kwam, moest ik meteen geopereerd worden omdat ik mij in leven had proberen te houden met zand en stenen die ze uit mijn maag moesten verwijderen. Maar als je denkt dat dán mijn geluk begon, dan heb je het mis! Want in Nederland kwam ik bij een man terecht die mij als fokteef gebruikte. Hij had nog een boxer thuis, zodoende...

Ook daar ben ik weer bevrijd...ik lag er in een kamertje, in mijn eigen vuiligheid te verpieteren.

Na heel wat omzwervingen kwam ik bij mijn baasje en mijn vrouwtje. Door hun geduld, liefde en bachbloesems die het vrouwtje voor me maakte, ben ik beetje bij beetje gaan geloven dat het bestaat: baasjes die gewoon van je houden om wie je bent! Nu mag ik zelfs mee naar het lesveld om met mijn vrouwtje de kinderlessen te geven...en Dowan af en toe het hoofd gek te maken :)

 

 

Terug naar ons vriendenboek