FV Hutch

 

Roepnaam:    Hutch
     
Ras:    Nova Scotia Duck Tolling Retriever
     
Geslacht:    Reu
     
Geboortedatum:   17 februari 2005  -  11 december 2016
     
Kleur vacht:   Rood met witte voetjes en borst. 
     
Wie zijn je beste vriendjes:   De jack russel/malthezer Torro, de jack russels Spikey en Bibi, de flatcoated Joyce. En nog een heel stel van de verschillende cursussen. 
     
Wat is je grootste hobby:   Lekker eten, zwemmen, spelen met andere tollers en jachttraining. 
     
Waar heb je een hekel aan:   Aan te veel moeten van mijn baasje, als ze het vraagt doe ik iets veel liever dan wanneer ik iets echt moet. 
     
Favoriete eten:   Runderoortjes, grote kluiven en alle soorten groente en fruit (behalve dan tomaat en sla).
     
Het meest bijzondere moment dat je met je baasjes hebt gehad:  

Dat was op een van de eerste jachttrainingen van dit seizoen. We waren net begonnen in de beginners B groep en konden eigenlijk nog helemaal niet zo veel.
De eerste oefening die we deden was een verloren appport over water. Alle honden waren al geweest en dat ging redelijk goed. Toen kwamen we er achter dat er een dummy kwijt was, niet meer te vinden door de trainer en twee honden. De dummy werd als verloren beschouwd, maar baasje wilde graag dat ik nog een keer ging zoeken. Met een beetje dirigeerwerk van baasje stuurde ze me naar een rietkraag waar ze dacht dat die lag. De rest van de groep was al een stukje door gelopen voor de volgende oefening. En toen vond ik de dummy, baasje helemaal blij en ik daardoor ook. Ben terug gezwommen en voordat ik de dummy bij baasje bracht eerst nog even een ererondje gaan rennen langs de rest van de groep, wat keken die verwonderd!!
En nog een andere oefening. Er werden een tweetal dummy's gegooid in een grote vaart waar redelijk wat stroom stond. Eén dummy raakte we kwijt en was niet meer te vinden, de baasjes hoopte dat ze de dummy verder op konden opvangen, maar daar was hij niet. Aan het einde van de training mochten we allemaal los en ben ik meteen naar het water gelopen. Baasje was me kwijt en maar roepen waar ik was, ondertussen had ik de dummy gevonden. Ben heel hard terug gerend naar het baasje met de dummy in mijn bek. En wat was ze trots op mij toen!

     
Het meest gênante wat je baasjes met jou hebben meegemaakt:   Eigenlijk spook ik nooit iets uit, dus ik zou het niet weten :). Alleen pas geleden was mij baasje ineens heel gek aan het doen tijdens een spel met een stok. Ze was maar au aan het roepen en liep hard naar het water. Wat bleek, ik had tijdens het spelen in haar vinger gebeten zonder dat ik het wist. Maarja had ze haar vinger maar niet op die stok moeten houden, dat kan ik toch ook niet ruiken? 
     
Als je nog meer wilt vertellen dan kun je dat hier doen:   Eigenlijk niet zo heel veel. Maar dat baasje mij de beste hond van de wereld vindt. 

 

 

Terug naar ons vriendenboek