FV Dowan

 

Roepnaam:    Dowan (maar meestal Dootje, Dootjebam, Bambam, Bambiman, Bambi of Bammetjebam...en Do als ze een beetje boos op me zijn)
     
Ras:    Nova Scotia Duck Tolling Retriever
     
Geslacht:     Reu
     
Geboortedatum:   11 oktober 2010
     
Kleur vacht:   Prachtig rood met twee kleine witte sokjes aan mijn achterpootjes.
     
Adres van je website/weblog:   www.tollerdiego.nl
     
Wie zijn je beste vriendjes:   Diego natuurlijk en Maus, mijn zusjes Dena en Do, tante Fleur en mama Jip, ach eigenlijk vind ik bijna alle hondjes wel leuk.
     
Wat is je grootste hobby:   Etteren, gek doen, rennen, buurten bij andere honden. 
     
Waar heb je een hekel aan:   De tuinslang, het boormachine en het scheerding van baas. Voor de rest vind ik alles even leuk en ben ik nergens bang voor.
     
Favoriete eten:   In ieder geval geen brokjes! Pensstaafjes vind ik wel lekker en kip, paté, zalm, tomaatjes, yoghurt. Ik ben een hele rustige eter en als ik moet kiezen tussen gezellig ergens gaan buurten of een koekje dan zal ik altijd kiezen voor de gezelligheid. Vrouwtje moet dus echt lekkere dingen meenemen voor de training anders hoeft het voor mij niet. 
     
Het meest bijzondere moment dat je met je baasjes hebt gehad:  

Mijn geboorte. Vrouwtje is bij mijn geboorte aanwezig geweest en dat was voor haar helemaal het einde. Voor mij eigenlijk ook wel want ik ken mijn vrouwtje dus echt al vanaf het eerste moment dat ik ter wereld kwam.

 
     
Het meest gênante wat je baasjes met jou hebben meegemaakt:   Mijn puberpiekmoment! Aan het einde van onze puppiecursus werd mijn zusje Do loops. Geen probleem natuurlijk, ware het niet dat mijn zusje en ik in hetzelfde groepje zaten. Ik was zo enorm verliefd op haar dat ik de cursus heb gelaten voor wat ie was. Mijn vrouwtje werd horendol van me. Het waren niet eens meer bananen die in mijn oren zaten maar complete kokosnoten. Zij stond echt voor Jan Doedel op het trainingsveld en ik maar gillen en dwarsliggen. Alles wat ik in de voorgaande weken had geleerd, was foetsie. We hebben er zelfs het examen voor moeten laten schieten.
     
Als je nog meer wilt vertellen dan kun je dat hier doen:   Ik heb eigenlijk niet zoveel te vertellen. Mijn broer Diego is zeer duidelijk de baas in huis dus ik heb me maar aan te passen. Wat wel grappig is: hij probeert mij altijd op mijn rug te krabben maar dat vind ik dus niet leuk. Ik durf niet te grommen naar hem dus dan moet ik iets anders verzinnen om er onderuit te komen. En daar ben ik inmiddels zeer bedreven in. Als hij komt dan ga ik liggen, of zitten, of ik draai een rondje...hahaha, en Diego die staat dan de lucht wat te krabbelen. 

 

 

Terug naar ons vriendenboek