FV Diego

 

Roepnaam:      Diego
     
Ras:    Nova Scotia Duck Tolling Retriever 
     
Geslacht:    Reu
     
Geboortedatum:   27 september 2004  -  05 september 2019
     
Kleur vacht:   Rood met wit
     
Adres van je website/weblog:   www.tollerdiego.nl
     
Wie zijn je beste vriendjes:   Mijn teckelnichtje Luka, tollervriendjes Renzo, Senna, Indy entollerdame Luka. Mijn buurjongen Pie en natuurlijk de liefde van mijn leven; Yugi en haar broertje Phlox.
En sinds 3 december 2011 mijn broertje Dowan
     
Wat is je grootste hobby:   Zwemmen, lekkere teefjes de rug masseren (mijn vrouwtje denkt dan altijd dat ik iets heel anders wil doen) en snoepen.
     
Waar heb je een hekel aan:   Tractors, vrachtauto's en vliegtuigen. 
     
Favoriete eten:   Wortel, komkommer, tomaat, zalm, pensstaafjes, paté en rauwe kip.
     
Het meest bijzondere moment dat je met je baasjes hebt gehad:  

Ik heb mijn vrouwtje al een aantal keren behoedt voor noodweer. De eerste keer wandelden we in het veld en werd de lucht plots heel erg donker. Mijn vrouwtje wilde nog even doorlopen maar ik vertikte het en wilde de kortste weg naar huis nemen. Vrouwtje kon me met niks verleiden om toch de kant op te gaan waar zij naar toe wilde. Uiteindelijk is ze me maar gevolgd. Een uur later hoorden we dat er een stevige windhoos was geweest waar we waarschijnlijk in zouden hebben gezeten als we vrouwtje haar weg hadden gelopen.
De tweede keer was het minder ernstig; ook nu weer tijdens een wandeling. We waren met stralende hemel vertrokken maar halverwege begon het te betrekken. De paarden in de weilanden werden erg onrustig en we zagen en hoorden dat er een onweer op komst was. Het baasje van mijn vriend Pie had het niet meer maar mijn vrouwtje zei voor de flauwekul: "maak je geen zorgen, zolang Diego blijft doorlopen is er niks aan de hand". Zo gezegd zo gedaan (we konden moeilijk anders want we waren net op het uiterste punt van de wandeling). Op een gegeven moment werd Pie's vrouwtje toch wel erg bang en vrouwtje vroeg haar of ze nog verder wilde. We moesten namelijk op dat moment het veld in gaan. Ze had het echt niet meer en vrouwtje besloot om naar kennissen van mij te bellen die daar ongeveer 1 minuut vandaan wonen om te gaan schuilen (die hebben toevallig ook een toller maar dat is mijn aartsvijand). Op datzelfde moment stopte ik met lopen en was niet meer vooruit te branden. Met de gedachte aan die windhoos heeft vrouwtje toen maar heel snel koers gezet naar die kennissen. We waren goed en wel veilig binnen of er brak een behoorlijk onweer los.

Mijn vrouwtje beslist altijd waar we naar toe lopen maar als ik echt niet meer verder wil, respecteert ze dat. Meestal heeft dat een gegronde reden.

 
     
Het meest gênante wat je baasjes met jou hebben meegemaakt:   Mijn haantjesgedrag. Ik heb nogal eens de neiging om mijn poot op te tillen als ik op een vreemde plaats kom. Ook de rugmassages die ik wil uitdelen zorgen nogal eens voor gênante vertoningen. Zo wilde ik laatst mijn kunsten vertonen aan een oude dame van 8 jaar...vond vrouwtje echt niet leuk. 
     
Als je nog meer wilt vertellen dan kun je dat hier doen:   Volgens mijn baasjes ben ik de beste hond die ze zich maar kunnen wensen. En och...zij zijn ook wel in orde. 

 

 

Terug naar ons vriendenboek

 

 

Roepnaam:     
     
Ras:    Nova Scotia Duck Tolling Retriever
     
Geslacht:     
     
Geboortedatum:    
     
Kleur vacht:    
     
Adres van je website/weblog:  
     
Wie zijn je beste vriendjes:    
     
Wat is je grootste hobby:    
     
Waar heb je een hekel aan:    
     
Favoriete eten:    
     
Het meest bijzondere moment dat je met je baasjes hebt gehad:  

 

     
Het meest gênante wat je baasjes met jou hebben meegemaakt:    
     
Als je nog meer wilt vertellen dan kun je dat hier doen:    

 

 

Terug naar ons vriendenboek

 

FV Luka

 

Roepnaam:      Luka
     
Ras:    Dwerg teckel
     
Geslacht:    Teef
     
Geboortedatum:   05 mei 2005  -  27 maart 2014
     
Kleur vacht:   Black & Tan 
     
Wie zijn je beste vriendjes:   Mijn beste dieren vriend is Diego. Mensen vrienden zijn mijn baasjes, mijn stiefbaas, haar man en kinderen en suikernonk Leon. Verder heb ik niet veel vrienden. Ik kijk altijd de kat uit de boom bij nieuwe ontmoetingen zoals een echte teckel betaamt en als ik dan iemand een beetje leuk begin te vinden is de ontmoeting voorbij. 
     
Wat is je grootste hobby:   Mijn grootste hobby? Dat zijn er wel veel: “gapen” aan het raam en dan blaffen als iemand meent dat hij op mijn terrein moet komen. Postbodes wegjagen en bang maken want die lopen heel hard als ik er achteraan ga. Wandelen met mijn baasjes in het bos en dan konijntjes en eenden weg jagen. Ook “ploensj” ik heel graag in beekjes. En terrassen afstruinen op kruimels want dat is goed voor mijn grootste hobby nl. eten!
     

Waar heb je een hekel aan:

 

Natuurlijk aan die mensen die op mijn terrein komen. Wachten op mijn eten. Autorijden en mensen die erg voorzichtig lopen (ik weet dan niet wat ik er mee moet en daarom val ik ze maar aan...maar dat vindt mijn baas niet goed!)

     
Favoriete eten:   Alllllles en natuurlijk vééééél. Ik heb nog nooit iets niet opgegeten. Wat ook lekker is, is wat mijn baas me wel eens geeft, dat komt van hun tafel maar dat mag niet van mijn bazin. Grote knoken heerlijk ...varkens oren jam jam. 
     
Het meest bijzondere moment dat je met je baasjes hebt gehad:  

Iedere dag is wel iets bijzonders, wandelen het liefst met z'n drieën want dan mag ik los en dan gooien ze stokken eikels en kastanjes. Ik ren er achter aan en proef of ze eetbaar zijn maar ze zijn niet allemaal lekker, gelukkig want anders word ik veel te dik.

     
Het meest gênante wat je baasjes met jou hebben meegemaakt:   Dat zijn er ook wel meer. Mijn baas gekloot in het bos; hij wilde naar huis en riep me om de riem om te doen ik rende heel hard naar hem toe maar toen hij de riem wilde vastmaken rende ik een keer of 6 om hem heen. Hij was boos maar ik wou nog niet naar huis. Ik gil ook vaker als een mager varken als ik bang ben of van iets schrik. 
     
Als je nog meer wilt vertellen dan kun je dat hier doen:   Mijn baasjes vinden mij een leuk, lief hondje. Mijn ongeduld en drammen nemen ze voor lief. Ze hebben hier eigenlijk zelf voor gekozen want ik ben niet de eerste teckel in dit huis, ik denk dat ze wel van eigenwijze druktemakers houden. 

 

 

Terug naar ons vriendenboek

 

FV Dowan

 

Roepnaam:    Dowan (maar meestal Dootje, Dootjebam, Bambam, Bambiman, Bambi of Bammetjebam...en Do als ze een beetje boos op me zijn)
     
Ras:    Nova Scotia Duck Tolling Retriever
     
Geslacht:    Reu
     
Geboortedatum:   11 oktober 2010 - 06 december 2021
     
Kleur vacht:   Prachtig rood met twee kleine witte sokjes aan mijn achterpootjes.
     
Adres van je website/weblog:   www.tollerdiego.nl
     
Wie zijn je beste vriendjes:   Diego natuurlijk en Maus, mijn zusjes Dena en Do, tante Fleur en mama Jip, ach eigenlijk vind ik bijna alle hondjes wel leuk.
     
Wat is je grootste hobby:   Etteren, gek doen, rennen, buurten bij andere honden. 
     
Waar heb je een hekel aan:   De tuinslang, het boormachine en het scheerding van baas. Voor de rest vind ik alles even leuk en ben ik nergens bang voor.
     
Favoriete eten:   In ieder geval geen brokjes! Pensstaafjes vind ik wel lekker en kip, paté, zalm, tomaatjes, yoghurt. Ik ben een hele rustige eter en als ik moet kiezen tussen gezellig ergens gaan buurten of een koekje dan zal ik altijd kiezen voor de gezelligheid. Vrouwtje moet dus echt lekkere dingen meenemen voor de training anders hoeft het voor mij niet. 
     
Het meest bijzondere moment dat je met je baasjes hebt gehad:  

Mijn geboorte. Vrouwtje is bij mijn geboorte aanwezig geweest en dat was voor haar helemaal het einde. Voor mij eigenlijk ook wel want ik ken mijn vrouwtje dus echt al vanaf het eerste moment dat ik ter wereld kwam.

 
     
Het meest gênante wat je baasjes met jou hebben meegemaakt:   Mijn puberpiekmoment! Aan het einde van onze puppiecursus werd mijn zusje Do loops. Geen probleem natuurlijk, ware het niet dat mijn zusje en ik in hetzelfde groepje zaten. Ik was zo enorm verliefd op haar dat ik de cursus heb gelaten voor wat ie was. Mijn vrouwtje werd horendol van me. Het waren niet eens meer bananen die in mijn oren zaten maar complete kokosnoten. Zij stond echt voor Jan Doedel op het trainingsveld en ik maar gillen en dwarsliggen. Alles wat ik in de voorgaande weken had geleerd, was foetsie. We hebben er zelfs het examen voor moeten laten schieten.
     
Als je nog meer wilt vertellen dan kun je dat hier doen:   Ik heb eigenlijk niet zoveel te vertellen. Mijn broer Diego is zeer duidelijk de baas in huis dus ik heb me maar aan te passen. Wat wel grappig is: hij probeert mij altijd op mijn rug te krabben maar dat vind ik dus niet leuk. Ik durf niet te grommen naar hem dus dan moet ik iets anders verzinnen om er onderuit te komen. En daar ben ik inmiddels zeer bedreven in. Als hij komt dan ga ik liggen, of zitten, of ik draai een rondje...hahaha, en Diego die staat dan de lucht wat te krabbelen. 

 

 

Terug naar ons vriendenboek

 

FV Raiko

 

Roepnaam:    Raiko
     
Ras:    Nova Scotia Duck Tolling Retriever
     
Geslacht:    Reu
     
Geboortedatum:   13 juni 2002  -  22 juli 2016
     
Kleur vacht:   Rood natuurlijk.
     
Adres van je website/weblog:   www.undertheredsky.nl
     
Wie zijn je beste vriendjes:   De poes.
     
Wat is je grootste hobby:   Wandelen met mijn baasjes Marjan en Aike.
     
Waar heb je een hekel aan:   Eigenlijk nergens aan. 
     
Favoriete eten:   Ik lust alles.
     
Het meest bijzondere moment dat je met je baasjes hebt gehad:  

Ik vind het altijd erg leuk als ik met mijn baasjes mee mag op vakantie, de foto is bijv. genomen in Zeeland.

     
Als je nog meer wilt vertellen dan kun je dat hier doen:   Als papa van Diego kan ik natuurlijk niet ontbreken in zijn vriendenboek. Ik woon tegenwoordig in het Groningse Sappemeer, bij Marjan en Aike, en heb het daar heel erg naar mijn zin. 

 

 

Terug naar ons vriendenboek