28 april 2019

Loop je daarop je dooie gemakje, samen met je ouwe broer, door het dorp komen er ineens twee soortgenoten aan gestuiterd. Verrek, die ene die ken ik toch? Oh…nee hè…is dat niet dat irritant stuk nestbroer van mij. Mijn echte brother from the same mother? Hij schijnt ook een broertje te hebben, nou dat is al zo’n zelfde irritant geval. Wederom deelden vrouwtje en baas mijn mening weer eens niet en bleven me daar ook nog gezellig even beppen. Hallo, geen zin in hè! Diego vond dat gebazel ook maar niks en al helemaal niet meer toen die ene stuiterbal op hem afstormde (niet dat stuk broer van mij, maar die andere…dat schijnt een neefje van mij te zijn…dus respect hebben hè keuter!). Zoals wel vaker zag ik in de ouwe oogjes van mijn grote broer dat hij zich hier niet prettig bij voelde. Vroeger zou hij gewoon een grote mond op hebben gezet maar dat doet hij nu nog maar heel af en toe. Ik gooide mijn gespierde body dus voor het ouwe lijf van mijn broer, dwars ervoor. Probeer nu nog maar eens aan mijn broer te komen, dan zul je eerst door mij heen moeten. Helemaal overtuigd was die keuter nog niet dus ik heb er toch een paar krachttermen tegenaan moeten gooien. Uiteindelijk leek hij het een klein beetje te begrijpen en hield hij afstand. Gelukkig maar, kom niet aan mijn broer!

 

F TD 4 33 1
Die andere soortgenoot, mijn broer, Djaro had wat minder spektakel. Die wist zeker nog dat ik hem vroeger al de baas was. Vrouwtje vond het eigenlijk wel leuk om ons eens samen op de foto te zetten…ja hei duh…wordt ons ook nog wat gevraagd? Ik was het met mijn broer eens dat we daar helemaal geen zin in hadden. Privacy, AVG of zoiets…maar dat schijnt voor ons weer niet te gelden. Awel, we moesten dus gebroederlijk naast elkaar op de foto. Is het duidelijk te zien dat we daar geen zin in hadden?

 

11 mei 2019

Helaas kreeg vrouwtje hierna een nog stommer idee. Mijn mammie en zus zouden binnenkort even naar Nederland komen (mijn mammie is een jaar geleden met haar mensenfamilie naar Zweden verhuisd) en dus zou het misschien wel “leuk” zijn om dan heel eventjes de meute nog eens bij elkaar te zien. Pfff…wat een gedoe allemaal. Afijn, ik heb nu eenmaal geen enkele inspraak hier in dit huis dus werd ik op een middag bij mijn vlerken gepakt en moest ik met baas en vrouwtje mee aan de wandel. Uiteindelijk kwamen we op een van mijn speelveldjes uit, dat was dan alweer wel een beetje positief. Ik was daar lekker aan het rondstruinen en het pienkelen (zodat ook voor iedereen duidelijk was dat IK dit veld geclaimd heb) toen ik ineens een hoop rood meende te horen. Ojee, dat zijn er wel heel erg veel. Ik had het nog niet gedacht of daar stond de hele bende al naast me. Mijn mammie, mijn zusje, dat stuk broer van me, en nog een heleboel neefjes en nichtjes. Niet gedacht maar eigenlijk vond ik het best gezellig. We hebben wat over het veld gesjeesd, zonder ruzie te maken overigens, en toen we wat energie kwijt waren, werd de fotocamera in de aanslag genomen. Op de foto allemaal!

Een hoop Dyonisus rood
Zus Do, Mama Jip, Ikke en broer Djaro
Ikke, zus Do en broer Djaro
Mijn mama en ikke

 

Het was even een kort weerzien maar wel heel gezellig. Ben er ontzettend moe van geworden dus welterusten allemaal.

Groetjes, Dowan☆